Consulaat Generaal van de Republiek Suriname te Amsterdam

  WELKOM OP ONZE WEBSITE

Het Consulaat-Generaal gevestigd te Amsterdam vertegenwoordigt de Republiek Suriname in Nederland ten behoeve van haar onderdanen in het land van vestiging. Het Consulaat Generaal verleent consulaire diensten zoals:aanvragen van visum, paspoorten, rijbewijzen en document uit het bevolkingsregister van Suriname. Het verstrekken van informatie aan burgers en bedrijven over zaken die betrekking hebben tot Suriname, behoort ook tot de dienstverlening.

Gewijzigde openingstijden van onze loketten in 2017 lees verder..........

 
Nuttige links

Extra verkooppunt toeristenkaart voor SLM klanten per 14 augustus 2017 lees verder........
Reizen met minderjarige kinderen lees verder.......
Gele koorts vaccinatie verplicht? lees verder.......
De Stichting Toerisme Suriname (STS) geeft via www.surinametourism.sr advies over vaccinaties en het zika virus
Sluiting op feestdagen lees verder........
PSA document aanvragen en info. over assistentie van het Consulaat voor 60+ lees verder....

 
Toeristenkaart

De Toeristenkaart voor Suriname wordt naast de verschillende bestaande typen visa afgegeven aan bepaalde categorieën van vreemdelingen met een visumplicht, die voor toeristische doeleinden willen afreizen naar Suriname.

Voor verkooppunten en openingstijden van de Toeristenkaart balies, Lees verder.....

Aan personen die voor zaken, werk, stage, vrijwilligerswerk e.d. naar Suriname reizen zal geen toegang worden verleend op basis van een toeristenkaart; Hiervoor bestaat een
visumplicht.

 
Visum voor Suriname

Voor het aanvragen van een visum voor Suriname kunt u terecht bij het Consulaat Generaal van de Republiek gevestigd aan de De Cuserstraat 11, 1081 CK, te Amsterdam. De Visumafdeling is van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 14.00 uur open. Raadpleeg a.u.b. vooraf onze website voor visuminformatie.

Attentie:

Personen van niet-Surinaamse origine die langer dan 90 (negentig) dagen in Suriname wensen te verblijven, kunnen zulks niet ondernemen op een toeristen- of zakenvisum.
Zij zullen vooraf moeten beschikken over een goedgekeurde 
"Machtiging tot Kort Verblijf (MKV"

 
PSA

Personen van Surinaamse Afkomst kunnen hun PSA status online activeren en daarmee het PSA document aanvragen. Klik op PSA website om te weten wat daarvoor nodig is en hoe de aanvraag ingediend moet worden bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken/Onderdirectoraat Consulaire Zaken.

Voor de tekst van de Wet PSA, klik op
Wet PSA

Telefonische verzoeken om PSA informatie.
 Vanwege de vele telefoontjes en de uiteenlopende vragen die het Consulaat ontvangt is het helaas niet haalbaar om alle vragen van elke beller inhoudelijk te beantwoorden.
Bellers zullen in vele gevallen gevraagd worden om een mailtje te verzenden naar
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. Mailtjes zullen binnen een zo kort mogelijke termijn worden afgehandeld.

Personen van Surinaamse Afkomst kunnen hun PSA status online activeren en daarmee het PSA document aanvragen. Klik op PSA webpagina om te weten wat daarvoor nodig is en hoe de aanvraag ingediend moet worden bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken/Onderdirectoraat Consulaire Zaken.

Voor de tekst van de Wet PSA, klik op
Wet PSA

Telefonische verzoeken om PSA informatie.
Vanwege de vele telefoontjes en de uiteenlopende vragen die het Consulaat ontvangt is het helaas niet haalbaar om alle vragen van elke beller inhoudelijk te beantwoorden. Bellers zullen in vele gevallen gevraagd worden om een mailtje te verzenden naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Mailtjes zullen binnen een zo kort mogelijke termijn worden afgehandeld.
De verzoeken om informatie zullen worden geïnventariseerd voor het verantwoordelijk ministerie in Suriname.
 
Surinaams paspoort en documenten

Houders van een Surinaams paspoort kunnen de aanvraag voor een nieuw paspoort reeds 8 (acht) maanden voor de vervaldatum van het nog geldige paspoort indienen. Door tijdig de aanvraag in te dienen kan ongerief i.v.m. een voorgenomen reis of het verlengen van de verblijfsvergunning in Nederland voorkomen worden. 
Voor verdere informatie over het aanvragen van een Surinaams paspoort lees verder...........
 

Voor zaken zoals de indiening v/e aanvraag ter verlenging van een Surinaams rijbewijs of het aanvragen van documenten uit het bevolkingsregister van Suriname wordt verwezen naar de informatie in Consulaire zaken.

 

Taalselectie

Poll

Wat vindt U van onze Website?
 

Online Gebruikers

We hebben 203 gasten online